• sajto@zknp.hu
 • +36 30 621 00 70
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Szomszédom a A Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat támogatásával valósítja meg a XIV. kerületi körzeti megbízottak munkájának támogatására és elismerésére életre hívott „SZOMSZÉDOM A RENDŐR!” elnevezésű programot. A PROGRAM BEMUTATÁSA Rendőr 1 Kerület, 8 Körzet KERESÉS UTCA SZERINT 8 KMB-s

A program bemutatása

2015. év elején indult el a Zuglói Önkormányzat támogatásával a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) és a XIV. kerületi Rendőrkapitányság által életre hívott „Szomszédom a rendőr!” elnevezésű közös rendészeti program.

A programban részt vevő körzeti megbízottakat és az őket képzéssel, szervezéssel, kommunikációval, felszereléssel, modern elektronikai eszközök beszerzésével azóta is támogató ZKNP-t az a cél vezérelte, hogy a városrész lakói és a helyi rendőrök között a bizalomra és a biztonságra épülő személyes kapcsolat alakuljon ki: ez lett a zuglói közbiztonsági modell alappillére. A rendőrség komoly partnerként tekint a közösségre, akikkel együtt kell működni, és akikkel együtt kell beazonosítani a megoldandó problémákat. Ez megvalósította azt az elméletet, miszerint „a közösség a rendőrség és a rendőrség a közösség”. Emellett a lakossági, állami, illetve a helyi önkormányzati és civil szervezetek közötti együttműködés segített kialakítani egy közbiztonsági hálózatot is.

A program hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismertté vált: 2018. december 6-án, 20 ország részvételével Bécsben került sor az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) Legjobb Gyakorlatok Konferenciára, és az Európai Bűnmegelőzési Díj (ECPA) átadási ünnepségére. A rendezvényen a nemzetközi zsűri döntése alapján a legkiválóbb európai közösségi rendészeti projektek között a „Szomszédom a rendőr!” program 3. helyezést ért el.

A ZKNP az elmúlt évek során számos eszközzel járult hozzá a körzeti megbízottak munkájának sikeréhez, melyek az alábbiak:

 • 10 db Montana márkájú, rendőrségi jelleggel ellátott trekking típusú kerékpár;
 • 1 db Suzuki S-Cross típusú személygépkocsi;
 • 1 db Dacia – DUSTER Open 1,6 16V 114LE 4X2 típusú személygépkocsi;
 • 2 db Sigmoid ZsaruCAR S7 CAMERA rendszámfelismerő készülék;
 • 1 db defibrillátor készülék;
 • 1 db Nikon D5600+18-140 VR Kit fényképezőgép;
 • 9 db Apple Iphone 6 típusú mobiltelefon készülék;
 • 7 db Xiaomi Redmi Note 9 Pro típusú mobiltelefon készülék, a régebbi Apple Iphone telefonok lecserélése céljából.

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat képviselő testülete több alkalommal is jutalomban részesítette a programban résztvevő körzeti megbízottakat.

A körzeti megbízottak a mobiltelefonok segítségével akár 24 órában megfigyelhetik a körzetükben, a közterületeken történő eseményeket, mivel a készülékek nagy felbontású kijelzőjén kiválóan jeleníthetők meg a zuglói térfigyelő rendszer valós idejű, Full HD felbontású kameraképei, amely alapvető fontosságú a felderítésben és a szabálysértések, bűncselekmények megelőzésében.

A program népszerűsítése érdekében a zuglói médiában megjelentetésre került a körzeti megbízottak elérhetősége, térképes segítséggel együtt, amelynek köszönhetően a zuglóiak könnyebben beazonosíthatják a lakhelyükön szolgálatot ellátó megbízottakat. A hirdetésre a mai napig nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a lakosság részéről, több mint megkétszereződött a bejelentések száma. Hozzájuk fordulnak a zuglóiak segítségért, ha veszélyes faág hajlik az utcára, ha kátyú keletkezik az úton, ha gyanús idegenek tűnnek fel a környéken, ha szokatlan zajt hallanak a másik lakásból, egyszóval: ha baj van.  Ha nem rendőrségi hatáskörbe tartozik az ügy, akkor is segítenek, részletesen tájékoztatják, útba igazítják a polgárt, hol, melyik hivatalban kereshet orvoslást.

Körzeti megbízottak


KB-rollup-85x200cm-latvany-380

„Közösen biztonságosabb!”

…című sikeres pályázatának megvalósulása keretében kerül
megrendezésre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. 

KMB-s Kereső


A körzeti megbízott kereső aloldal a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Elérhetőségek


Központi elérhetőségek:

 • 1145 Budapest, Laky Adolf u. 36.

 • +36 1 2 11 22 33

 • sajto@zknp.hu

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.