• sajto@zknp.hu
  • +36 30 621 00 70

Folytatódik a Police Café

Folytatódik a Police Café

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

2017. május elején újabb két körzetben folytatódott a ZKNP és a Zuglói Rendőrkapitányság által útjára indított Police Café fórumsorozat. A 7-es kmb-s körzetben Nagy Levente főtörzsőrmester, a 4-es kmb-s körzetben pedig Csukay Gábor törzszászlós volt a házigazda körzeti megbízott.

A Kerékgyártó utcai Gondozási Központban megtartott fórum alkalmon Nagy Levente rendőr főtörzsőrmester elárulta, habár nem zuglói születésű, de a kerületben eltöltött évek alatt annyira megszerette a kerületet, a zöld környezetet, hogy ideköltözött a családjával. A Police Café rendezvénysorozat azért nyerte el tetszését, mert körzeti megbízottként így még közelebb kerülhet az itt élőkhöz, ami nagyon fontos a Szomszédom a rendőr!-program sikeréhez.

Dr. Molnár Katalin, a Police Café fórumok koordinátora összefoglalójában a fórum alkalmak céljával kapcsolatban, a bűnmegelőzés jelentőségére helyezte a hangsúlyt. Különösen fontos az áldozatvédelem az idősek esetében, ezért nagyon lényeges, hogy a velük foglalkozó intézmények jól ismerjék a helyi körzeti megbízottat, bármikor fordulhassanak hozzá kérdéseikkel, panaszaikkal. Rohanó világunkban a kávéházi hangulatban töltött civil-rendőr közös fórum kiváló lehetőség egymás megismerésére, a körzet problémáinak áttekintésére.

Ennek céljából a fórumon tematikus asztaltársaságok alakulnak: van, ahol a kutyatartók problémái vannak terítéken, van, ahol a játszóterek biztonsága – a lényeg, hogy számos szempont lát napvilágot.

A Police Café rendezvényein szinte minden fontos zuglói biztonsági kérdés napirendre kerül, hiszen számtalan szervezetet képviselnek a résztvevők. A Kerékgyártó utcában például megjelent Bihary Zoltán helyi képviselő, Markó Elemér, a ZKNP Felügyelő bizottságának elnöke, de jöttek a Menhely Alapítványtól, a Széchenyi Általános Iskolától, az önkormányzattól és természetesen többen a kerületi rendőrségtől.

Hasonlóan széleskörű érdeklődés mutatkozott Csukay Gábor törzszászlós által a 4-es körzetben tartott fórumon is. Itt a képviselő-testület 4
tagja: Bitskey Bence, Czeglédi János, Hevér László és Dr. Varga Péter szintén aktívan bekapcsolódott az asztaltársaságok munkájába, de jelen volt Gyügyeiné Tamás Viktória, a Zuglói Szociális Gondozó Szolgálat vezetője és természetesen Dr.Váradi Attila, Zugló rendőrkapitánya is.

A kapitány elmondta, évente egyszer minden körzetben fontos lenne egy Police Cafét tartani. A közbiztonság közügy, amihez ezek a fórumalkalmak egyedülálló megbeszélési lehetőséget biztosítanak. Ahogy Csukay Gábor körzeti megbízott fogalmazott: „ne csak az egyenruhát lássák az emberek, hanem ismerjenek meg bennünket is!”

A cikkhez tartozó képgalériát ide kattintva tekintheti meg.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.