Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
  • sajto@zknp.hu
  • +36 30 621 00 70

A program bemutatása

A Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat támogatásával valósítja meg a XIV. kerületi körzeti megbízottak munkájának támogatására és elismerésére életre hívott „SZOMSZÉDOM A RENDŐR!” elnevezésű programot.

A program keretében 2015 óta átadásra került 10 db, rendőrségi jelleggel ellátott szolgálati kerékpár, 2 db szolgálati gépjármű a XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak.

A ZKNP a programban résztvevő körzeti megbízottak 18 db térfigyelő kameraképeket megjeleníteni képes mobiltelefont, amelyek a rájuk telepített alkalmazásnak köszönhetően alkalmasak a zuglói térfigyelő kamerák képeit megjeleníteni, így a körzeti megbízottak akár 24 órában informálódhatnak a körzetükben, a közterületeken történő eseményekről.

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat képviselő testülete több alkalommal is jutalomban részesítette a programban résztvevő körzeti megbízottakat.

A program egyik célkitűzése, hogy segítse a lakosságot, hogy felvegyék a kapcsolatot körzeti megbízottakkal, ezért a Zuglói Médiában folyamatosan megjelenik a program arculatával, a körzeti megbízottak elérhetősége, térképes segítséggel együtt.

A közvetlen kapcsolatfelvétel elősegítése érdekében a tavalyi év során elkészült a körzeti megbízottak fényképével és körzeti térképével külön ellátott szórólapja és plakátja, valamint névjegykártyája, amelyet a körzeti megbízottak a saját körzetükben folyamatosan személyesen terjesztenek, de honlapunkról is letölthetőek a körzeti megbízottak fényképére kattintva.

A Zuglói közbiztonsági jelzőrendszere erősítése érdekében 2017 tavaszán indítottuk el a „Zuglói Police Café” elnevezésű rendezvénysorozatunkat, melynek célja, hogy a körzeti megbízottak szorosabb kapcsolatba kerüljenek a szolgálati területükön dolgozó intézmény- és szervezetvezetőkkel, önkormányzati képviselőkkel, civilszervezetekkel, és háziorvosokkal. A programsorozat Zuglónak mind a 8 kmb-s körzetében megvalósul.

A „Police Café” elnevezés egy külföldről származó módszertani elnevezés, amely egy rendőrök által moderált kreatív ötletbörzéhez hasonlítható, ahol az adott területet érintő, a lakosságot, és ott működő szervezeteket leginkább foglalkoztató körülmények, sajátosságok és problémák feltárása és vizsgálata zajlik. Célja, hogy a szervezeteket képviselő résztvevő szakmeberek más-más szemszögből közelítik meg az általuk végzett munka további lehetőségeit, az érintett szervezetekkel való együttműködés módozatait, és közösen keresik meg a problémák megoldásait.

A „Police Café” módszertan használatához szükséges képzést a programban résztvevő körzeti megbízottaknak, valamint a megszervezésre kerülő café alkalmak moderátori szerepkörét Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense végzi. A program a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. „Közösen biztonságosabb!” című sikeres pályázatának megvalósulása keretében kerül megrendezésre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával.

Körzeti megbízottak


KB-rollup-85x200cm-latvany-380

„Közösen biztonságosabb!”

…című sikeres pályázatának megvalósulása keretében kerül
megrendezésre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. 

KMB-s Kereső


A körzeti megbízott kereső aloldal a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

Elérhetőségek


Központi elérhetőségek:

  • 1145 Budapest, Laky Adolf u. 36.

  • +36 1 2 11 22 33

  • sajto@zknp.hu

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.